Den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten fredag er ukens aller viktigste tall, og rapporten er svært oppløftende.

Ferske tall viser at de såkalte non-farm payrolls, altså sysselsettingsvekst utenfor jordbruket, steg med 216.000 personer i mars. Det er langt over forventningen om en vekst på 190.000 nye jobber.

Dermed er veksten over den magiske 200.000-grensen, som regnes som avgjørende for at USA skal få bukt med arbeidsledigheten.

Arbeidsledighetsraten er nå på 8,8 prosent, ned fra 8,9 prosent forrige måned. Dette er den laveste ledighetsraten siden mars 2009.

Et sterkt bilde
Nordea Markets hadde på forhånd ventet at tallene skulle ende på 215.000 nye jobber.

- Siste måned var om lag like sterk, men den gangen ble tallet forklart ved at mange kom tilbake på jobb etter vinterstormene som ga et svakt januartall. Får vi et sterkt tall i dag er det tegn på et sterkt underliggende bilde, skriver Nordea i sin morgenrapport, og fortsetter:

- Flere i jobb er ikke bare viktig som et tegn på at økonomien går bra, men også viktig for at veksten i forbruket skal fortsette. Arbeidsledighetstallene blir også viktig, her er det ventet uendret ledighet. Med bedre utsikter på arbeidsmarkedet regner vi med at flere melder seg som arbeidssøkere.

Les også:

Flat ledighet i USA

200.000 nye jobber i USA

192.000 nye jobber (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.