Det ble skapt 158.000 nye jobber i privat sektor i USA i mars, opplyser ADP Empolyer Services onsdag ettermiddag.

Utviklingen var dermed langt svakere enn ventet. Ifølge Bloomberg News var det ventet en jobbvekst på 200.000 personer i mars.

En revidering av den rapporterte utviklingen for februar veier imidlertid noe opp for skuffelsen. Forrige månedstall ble oppjustert med tilsammen 39.000 personer til 237.000 personer.

ADP-tallene regnes ut fra lønnsstatistikker fra rundt 400.000 bedrifter i alle de private næringene i USA. Totalt består datagrunnlaget av rundt 24 millioner amerikanske arbeidstagere.

ADP-rapporten slippes vanligvis onsdagen før den offisielle jobb-rapporten, som kommer den første fredagen hver måned.

Omfattende statistikk
Rapporten fra ADP blir ofte brukt som en indikasjon på utviklingen i privat sysselsetting i den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fra amerikanske myndigheter. Enkelte måneder har det likevel vist seg at det kan være til dels store forskjeller i utviklingen i privat sysselsetting i de to rapportene.

- Korrelasjonen mellom disse tallene og de offisielle, som typisk - og denne gangen - kommer to dager senere, er svært usikker, men har vist seg relativt pålitelig de siste par gangene, skriver sjeføkonom Knut Anton Mork i morgenrapporten fra Handelsbanken Capital Markets onsdag.

I tillegg til utviklingen i privat sysselsetting inneholder også myndighetenes rapport samlet bruttoendring i sysselsettingen i offentlig og privat sektor.

Månedens viktigste tall
Den offisielle arbeidsmarkedsrapporten som legges frem fredag blir sett på som en av de beste målestokkene for nåværende og fremtidig utvikling i amerikansk økonomi. Den inneholder tall for hvor mange som leter etter jobb, hvor mange som har jobb, hvor mye de jobber og hvor mye de får betalt. Rapporten, som er basert på to separate undersøkelser i husholdningene og bedriftene, er blant få kilder som gir et omfattende bilde av den økonomiske aktiviteten i alle bransjer på månedlig basis.

En indikasjon på jobbutviklingen i mars får vi allerede onsdag når ADP Employer Services legger frem statistikken for utviklingen i den private delen av arbeidsmarkedet. Også her er det ventet en oppgang på 200.000 jobber, fra en vekst på 198.000 jobber måneden før.

LES OGSÅ:

<b>Tallet alle venter på</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.