Analytikerne mener utbyggingsplanen for Johan Sverdrup i hovedsak var på linje med det som var ventet på forhånd, og at Det norske oljeselskap har kommet godt ut av unitiseringsprosessen.

Det fremgår av oppdateringer fra flere meglerhus fredag.

Investeringskostnadene for første fase er beregnet til 117 milliarder og forventet utvinnbare ressurser er anslått til mellom 1,4 og 2,4 milliarder fat oljeekvivalenter.

På linje med forventningene

Flertallet i partnerskapet har bedt Olje- og energidepartementet om å fastsette den endelige fordelingen av forekomstene i Johan Sverdrup, basert på følgende forslag:

Statoil 40,0267 prosent, Lundin Norway 22,12 prosent, Petoro 17,84 prosent, Det norske oljeselskap 11,8933 prosent og Maersk Oil 8,12 prosent. Flertallets forslag til fordeling av forekomstene legges til grunn frem til departementet fastsetter den endelige fordeling.

Analytiker Alex Gheorghe i RS Platou Markets konkluderer med den foreslåtte unitiseringen av Johan Sverdrup i hovedsak var på linje med forventingene. Den foreslåtte fordelingen var litt positivt for Det norske, ifølge ham.

Statoils fordeling vil veie tungt

«Størrelsen på feltet er litt lavere enn forventet, men intervallet er bredere enn tidligere kunngjort. Kostnadene kan være litt bedre», skriver han i en oppdatering.

DNB Markets mener planen for utbygging og drift var som ventet. Handelsbanken Capital Markets venter at Statoils anbefalte fordeling vil veie tungt når Olje- og energidepartementet skal fastsette den endelige fordelingen av feltet, og meglerhuset ser ikke noe økt risiko for en forsinkelse i utbyggingen.

«Vinneren»

Carnegie utroper Det norske oljeselskap som «vinneren», og anslår dagens nyhet om planen for utbygging og drift øker Det norske-verdsettelsen med syv prosent, mens Lundin Petroleum-verdsettelsen påvirkes negativt med to prosent.

Carnegie mener Det norske oljeselskap ikke bør ha for store forhåpninger til en økt eierandel i feltet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Hevder de vet mer om kjøpevanene dine enn Google og Facebook

Suv for friskuser

Analytiker om oljeprisen: Ligner stadig mer på en bunn