Byrået tar utgangspunkt i at Johan Sverdrup-feltet trenger en oljepris på 41 dollar fatet for å gå i balanse, og mener at verdien på feltet er 11,2 milliarder dollar, skriver Stavanger Aftenblad. Det tilsvarer rundt 85 milliarder kroner.

– Analysen er veldig i tråd med de regnestykkene vi har gjort oss nå, sier oljeanalytiker Kristoffer Dahlberg i Sparebank1 Markets til avisen.

Fallet i oljeprisen har gjort at verdien på oljefunnet har gått ned 40 prosent på bare seks måneder, mener analytikere.

– Vår vurdering av verdien på Johan Sverdrup var oppe på 18-19 milliarder dollar for ett år siden. Oljeprisfallet har hatt enorm innvirkning, men Johan Sverdrup er fortsatt et fantastisk prosjekt, sier Dahlberg til avisen.

Plan for utbygging og drift (PUD) av Johan Sverdrup ble fredag overlevert til olje- og energiminister Tord Lien (Frp). Feltet er ett av de største som er funnet på norsk sokkel siden 1980-tallet.

Statoil anslår at feltet over 50 år vil gi en samlet inntekt på 1.350 milliarder kroner, og at første fase vil generere vel 50.000 årsverk.

 

LES OGSÅ: Nytt mattekurs skal løfte norske lærere i turbofart

Vil slippe til utenlandske matkjeder

– Våpenhvilen i Øst-Ukraina brutt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.