Statoil har på vegne av Johan Sverdrup-partnerskapet tildelt en kontrakt til Kværner Verdal for leveranse av stålunderstell til boreplattformen på Johan Sverdrup, opplyser Statoil i en melding torsdag kveld.

Dette innebærer en endelig tildeling på bakgrunn av intensjonsavtalen som Statoil har inngått med Kværner på leveranse av to stålunderstell til Johan Sverdrup, opplyses det.

I intensjonsavtalen, som ble inngått i slutten av juni ifjor, var det også inne en avtale om leveranse stålunderstell til stigerørsplattformen. Denne delen av avtalen ble bekreftet i januar i år.

Da intensjonsavtalen ble inngått ble den samlede kontraktsverdien opplyst å være rundt tre milliarder kroner.

Kommer til å øke betydelig

Stålunderstellet til boreplattformen veier 22.500 tonn og er det nest største av stålunderstellene som skal bygges i første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen, opplyser Statoil i meldingen.

Understellet skal leveres og installeres på feltet våren 2018.

- Aktiviteten på Johan Sverdrup-prosjektet kommer til å øke betydelig fremover etter hvert som vi tar nye skritt videre i utbyggingen. Vi jobber tett sammen med leverandørene i forprosjekteringen av plattformene på prosjektet. Vi har tildelt flere hovedkontrakter og utstyrspakker til en verdi av over 43 milliarder kroner så langt, sier prosjektdirektør Kjetel Digre i Statoil i meldingen fra selskapet.

Investeringskostnadene for første fase i utbyggingen av Johan Sverdrup er beregnet til 117 milliarder kroner, målt i 2015 kroner. Det er forventede utvinnbare ressurser på mellom 1,4 og 2,4 milliarder fat oljeekvivalenter i første fase.

500 i jobb

Stålunderstellet til boreplattformen blir nummer 45 i rekken av stålunderstell som Kværner har levert i løpet av de siste 45 årene, opplyser Kværner i en melding torsdag kveld.

- Med de to kontraktene på leveranse av stålunderstell til Johan Sverdrup i ordreboken har Kværner Verdal et solid og forutsigbart fundament som basis for kontinuerlig forbedring og langsiktig planlegging rundt videre utvikling av Kværner i Verdal, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner i meldingen fra selskapet.

Ved toppbemanning vil om lag 250 Kværner-ansatte arbeide med understellet til boreplattformen. Sammen med leveransen av understellet til stigerørsplattformen på Johan Sverdrup-feltet, vil rundt 500 Kværner-ansatte jobbe mens disse to oppdragene er på det mest hektiske, skriver Kværner i meldingen.

-  Det er gledelig å se at norsk leverandørindustri er konkurransedyktig og vinner store kontrakter på norsk sokkel. Avtalen vil gi grunnlag for fortsatt verdiskaping og sysselsetting i Verdal og Midt-Norge, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP) i en epost fra departementet torsdag.

- Johan Sverdrup er et av norgeshistoriens største industriprosjekter. Denne kontraktstildelingen er et nytt godt eksempel på hvor viktig petroleumsaktiviteten på norsk sokkel er for sysselsetting og verdiskaping på land, sier Lien. 


Les også:

Skal sende norske studenter til utenlandske prestisjeuniversiteter

Ordførere og listetopper sier nei til søndagsåpne butikker

Se DNtv: Dette er nyhetene fra Apple

Dette er nyhetene fra Apple
I går ble en rekke nye Appleprodukter presentert. Slik ble de motatt.
01:39
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.