Det norske offshoreleverandøren Kværner har tirsdag signert en endelig kontrakt for leveranser av plattformunderstell på Johan Sverdrup.

Rammeavtalen for levering av et ikke-spesifisert antall jacket stålunderstell til fremtidige Statoil-prosjekter ble signert i juni ifjor. En intensjonsavtale for ett stålunderstell til stigerørsplattformen og ett til boreplattformen til Johan Sverdrup ble samtidig inngått.

Verdien på dagens kontrakt for stålunderstellet til stigerørsplattformenplattformen er nær 2 milliarder kroner, opplyser selskapet i en melding tirsdag.

Milepæl

- Når vi i dag går fra intensjonsavtale til signert kontrakt, er det i sannhet en milepæl på flere områder. Det dokumenterer at Kværner i løpet av de siste seks månedene har bekreftet effekten av kostnadsreduksjoner og forbedring av konkurransekraft, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner i meldingen.

- Johan Sverdrup vil være det største industriprosjektet i Norge i flere tiår. Derfor vil det gi en rekke viktige muligheter for kontrakter i hele industrien i mange år fremover. Dette er et viktig bidrag i en overgangsperiode der sektoren opplever redusert aktivitet for andre prosjekter, sier Haugan.

Skal være klar i 2017

Stigerørsplattformen skal etter planen leveres sommeren 2017. Ingeniørarbeidet for det nye stålunderstellet har startet ved Kværners kontorer i Oslo.

Kværner Verdal er kontraktspart, og prosjektledelsen vil være lokalisert ved selskapets spesialiserte verft for bygging av stålunderstell i Verdal i Midt-Norge. Der vil også fabrikasjonen foregå, opplyser selskapet. Sammenstilling skal skje samme sted sted fra første kvartal i 2016.

Ved toppbemanning vil 350 Kværner-ansatte arbeide på prosjektet. Det forventes i tillegg at rundt 1000 personer i ulike leverandør- og service-bedrifter vil bli involvert.

Les også:

– Olje er for de langsiktige

Venter flere utsatte prosjekter

Han kan bruke 220 milliarder kroner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.