Investor Johannes Lunde (42) snakker for første gang ut om hvordan det er å være viklet inn i en av norgeshistoriens største konkurser.

Lunde mener han var 15 millioner kroner unna å berge milliardformuen fra oppløsning, skriver Dagens Næringsliv.

På spørsmål fra DN om når han forsto at livsverket hans kom til å kollapse, svarer Lunde:

- Det var først etter telefonsamtalen med banken at det hele gikk opp for meg. Vi hadde ikke noe valg. Vi hadde brukt det vi hadde av penger da banken ikke ville være med lenger.

Det var dermed hovedkreditoren Nordea som avgjorde Lunde-gruppens skjebne.

- Det ble nå sånn
Ifølge bostyrer Fredrik Bie er gjelden i hele Lunde Gruppen på nærmere 1,8 milliarder kroner. Lunde selv hevder gjelden er på 800 millioner kroner.

Om sin egen aggressive oppkjøpspolitikk med høy grad av lånefinansiering sier Lunde følgende til DN:

- Strategien har vært viktig. Vi har drevet i 25 år, for å si det sånn. At vi nå bommet på båt, det ble nå sånn, men det er tross alt ikke vi som styrer hvordan verden ser ut.

Reiste til Gran Canaria
Kort tid etter konkursen, sjekket han inn på en suite ved det eksklusive ferieanlegget Anfi Del Mar på Gran Canaria.

Lunde sier han valgte å reise til utlandet utlandet av hensyn til familien og sin kone som måtte skjermes.

- Måten DN omtalte utenlandsoppholdet mitt på, er skammelig. Jeg jobbet hele tiden, snakket med bankene, kreditorene og de ansatte konstant. Når det først er åpnet en konkurs er det ikke så mye mer jeg kan gjøre. Det er bostyrer som har kontrollen nå, sier Lunde til Dagens Næringsliv.

På spørsmål fra avisen om hvordan folk i Stavanger reagerer på konkursen, svarer investoren:

- Det er nok noen som gnir seg i hendene, men jeg har også fått mye støtte. Det er i situasjoner som denne man finner ut hvem som er ekte venner, hvem som er laget av hel ved. Jeg synes ikke det er vits i å være etterpåklok. Som leder forsøker du å ta de beste beslutningene du kan for bedriften. Det som er gjort er gjort. Dette er en situasjon som må håndteres. Jeg er en fighter, og er innstilt på å jobbe meg tilbake. Jeg har stått på i 25 år. Lunde-navnet vil komme tilbake, og det skal stå sterkere enn noengang.

Les hele intervjuet med Johannes Lunde i Dagens Næringsliv tirsdag.

Les også: Nettpoker, luksusyachter og dyre biler

Til Syden etter kollaps

Krever Lunde-verdier tilbake


Lunde shoppet luksusboliger før konkursen

Krever Lunde-verdier tilbake

Lundes privatboliger pantsatt for 100 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.