At skipsreder og Kypros-utvandrede John Fredriksen topper formueslistene både internasjonalt og her til lands, er viden kjent.

En ekte superhelt
Med rette blir den driftige sveisersønnen fra Oslos suksess hyllet fra kyst til kyst, og for mange shippingspirer er han det nærmeste man kommer en superhelt.

Fredriksens formue overgår imidlertid selv en av de største superheltene som finnes, nemlig Bruce Wayne, bedre kjent som Batman, fremgår det av Forbes årlige liste over de rikeste fantasifigurene i verden.

Mens Batman formue, skapt ved arv og våpensystemer, er verdt 9,2 milliarder dollar, som kvalifiserer til en sjette plass på listen, anslås skipsrederens formue til 11,5 milliarder dollar, ifølge TradeWinds.

Var det Fredriksens pengeteft som fikk Wayne til å ta kontakt med Fredriksen-selskapet Archer nylig?

Formuende «dobbelgjenger»
En annen kjenning på listen er Mr. Montgomery Burns, den onde bedriftseieren i «The Simpsons».

Med en formue på 1,5 milliarder dollar er han på en tiende plass.

Mr. Burns blir ofte sammenlignet med skipsreder Fred. Olsen på grunn av utseende. Men det spørs om ikke likhetene går enda lenger.

Fred. Olsen hadde ved utgangen av fjoråret en formue på 7,75 milliarder kroner, eller omkring 1,3 milliarder dollar, ifølge Kapital.

Dermed slås han av sin dobbelgjenger med kun knapp margin.

Hvem andre?
På toppen av listen troner imidlertid en gammel gjerrigknark.

Med en anslått formue på 65,4 milliarder dollar, skapt på gruvedrift og skattejakt, har Onkel Skrue nok til adskillige svømmeturer i den gullmynt-fylte pengebingen sin.

Det gjør ham også over fem ganger så rik som selveste Fredriksen, og hele femten ganger rikere enn nestemann på listen, eiendomskongen Olav Thon, som ved årskiftet hadde en formue på 25,5 milliarder kroner, ifølge Kapital.


* Verdiene til karakterene på årets liste er opp tre prosent fra ifjor, til en samlet verdi av 215,8 milliarder dollar.

Kilde: Forbes

Les også på DN.no: Gullår for Rema-kjøpmenn
Nå stiger prisene på utleieleiligheter i Oslo
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.