- Vi har aldri tidligere registrert så mange leiligheter til leie i Oslo på denne tiden av året. Det høye tilbudet trekker prisen ned, skriver Boligbygg Oslo KF i den ferske leieprisrapporten for Oslo.


Likevel økte leieprisene for leiligheter i Oslo igjen i andre kvartal - etter tre kvartaler uten endring. Oppgangen fra første kvartal var på 2,5 prosent.

Oslo Boligbygg KF er et kommunalt foretak som eier og forvalter boliger for Oslo kommune.

- Det har vært sterk oppgang i andre kvartal flere av de foregående årene, står det i rapporten, som Opinion Perduco utabeider for Boligbygg Oslo KF.

Det siste året har månedsleien lagt på seg 3,3 prosent, dermed er snittprisen for en leilighet i Oslo 12.071 kroner i måneden.

Leiligheter som ble leid ut igjen i 2. kvartal hadde 3,7 prosent høyere leie enn samme leilighet i forrige leieforhold.

Hybler og 1-roms stiger minst
Leieprisene økte med 2-3 prosent for alle størrelser med unntak av 5-roms siste kvartal.

Markedsleien har økt med 3-5 prosent for 2- til 4-roms leiligheter siste fire kvartaler. Leieprisen for hybler og 1-roms leiligheter har kun økt med 1 prosent siste år.

Markedsleien i andre kvartal endte 2 prosent over Boligbyggs prognose fra mai.

- Vi venter at markedsleien vil vokse med 2-3 prosent, noe lavere enn veksten i husholdningenes disponible realinntekt på drøyt 3 prosent, skriver Boligbygg i rapporten.

Høyest leieøkning i Groruddalen
Andelen av tilbudte leiligheter i Ytre Vest er på vei ned. Groruddalen øker sin andel, mens Oslo Syd reduserer sin andel.

Det siste året har Groruddalen hatt den høyste stigningen i leieprisene med 8,8 prosent, mens Sentrum Vest har hatt lavest leieprisvekst med 2,0 prosent.

Men fortsatt har Sentrum Vest de høyeste gjennomsnittlige leieprisene med 12.850 kroner. Oslo Sør har lavest priser med 10.800 kroner.

Sammenlignet med forrige toppår - 2002 - har leieprisene økt mest i Sentrum Øst og Groruddalen (50%), og minst i Sentrum Vest (41%).

Les også:
Slik «lokkes» boligkjøperne

<b>Boligrushet uteble</b>

<b>Derfor er boligen den perfekte pensjonssp#229en</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.