Seadrill har inngått avtale med et datterselskap av Seadrill Partners for salg av ultradypvannsboreskipet «West Polaris», opplyses det i en melding onsdag.

Transaksjonen gjennomføres med et kontantvederlag på 204 millioner dollar samt overtakelse av gjeld på 336 millioner dollar.

«Polaris» er for øyeblikket på kontrakt med ExxonMobil til mars 2018 med en dagrate på 653.000 dollar. Salgsavtalen innebærer at Seadrill vil motta alle rateinntekter på riggen over 450.000 dollar pr dag for den resterende tiden av Exxon-kontrakten.

Etter fullføringen av Exxon-kontrakten vil Seadrill motta 50 prosent av alle rateinntekter over 450.000 dollar pr dag, frem til 2025.

Seadrill Partners' deleide datterselskap, Seadrill Operating, finansierer transaksjonen delvis gjennom selgerkreditt på 50 millioner dollar med forfall i 2021 til en rente på 6,5 prosent pr år.

Basert på den antatte nåverdien av selgerkreditten, Seadrills del av dagraten under nåværende kontrakt og Seadrills antatte del av fremtidige dagrater, estimerer Seadrills styre at den totale verdien av transaksjonen for Seadrill er på rundt 750 millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: Rystes av svak eksport

Statoil varsler ytterligere kutt fra 2017

Se DNTV: - Vi har ikke nådd bunnen ennå

- Vi har ikke nådd bunnen ennå
Ingen lyspunkter i sikte før 2018, spår sjefen for Norsk Industri.
01:54
Publisert: