Det er en svært preget ledelse i Unge Høyre som sitter samlet på Bislett i Oslo.

– Vi har fått flere varsler etter pressekonferansen fredag. Til sammen er det snakk om tolv varsler, sier generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre til NTB.

Tallet kan ha endret seg dersom det har kommet flere varsler i løpet av dagen.

Fredag la Høyre og Unge Høyre seg flate. Da hadde de fått inn sju varsler etter at ungdomspartiets leder, Kristian Tonning Riise, gikk av sent onsdag kveld, på grunn av upassende seksuell oppførsel.

Beruset 16-åring

Blant dem er saken Aftenposten omtaler lørdag. I 2014 ble Unge Høyre varslet om at Riise hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på et fylkesårsmøte.

Aarset bekrefter overfor NTB at de først ble kjent med den saken etter at Riise gikk av, og at den var en av de sju varslene de kjente til fredag ettermiddag.

Krisemøte

Lørdag er Unge Høyres fylkeslagsledere samlet i Oslo for å snakke om varslingssakene og hvordan de har blitt fulgt opp.

– Vi har mange medlemmer som naturlig nok kan ha behov for å snakke med noen. Det er vårt ansvar å sørge for at de blir ivaretatt. Derfor samler vi fylkeslederne. Vi ber også om forståelse for at dette er unge mennesker som ikke er profesjonelle aktører overfor pressen, og at pressen tar hensyn til det, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot i en tekstmelding til NTB.

Flere saker skal ha blitt meldt inn til Unge Høyre sentralt tidligere, men ikke blitt fulgt opp tilstrekkelig av hovedorganisasjonen. Fylkeslederne møttes klokken 12 på Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet Storbyuniversitetet). Ved 14-tiden pågikk møtet fremdeles.(Vilkår)