- Vi er ikke overbevist av forslaget, sier Jonas Gahr Støre (Ap) til Dagens Næringsliv.

Finansminister Siv Jensen fremmer i dag det todelte forslaget om å legge ned Etikkrådet, og gi Norges Bank ansvaret for å trekke ut selskaper av Statens Pensjonsfond Utland (SPU), også kjent som Oljefondet, sin portefølje.

Både Venstre og Kristelig Folkeparti har i dag gått ut mot Siv Jensens forslaget om å legge ned Etikkrådet, og stiller seg skeptiske til å overføre ansvaret til Norges Bank.

Les saken her: Nekter å skrote Etikkrådet

Rådet er i dag organisert som en uavhengig enhet utenfor Norges Bank, som forvalter oljefondet. Arbeiderpartiet deler skepsisen mot forslaget.

- På den annen side er vi åpne for å vurdere forslaget om å forflytte beslutningen om uttrekk til Norges Bank. Forankringen i Finansdepartementet kan gi inntrykk av at avgjørelsene om SPUs investeringer er politiske, sier Støre.

Med motstand både fra støttepartiene og Arbeiderpartiet, ser det ut til å bli vanskelig for Siv Jensen å få forslaget gjennom i Stortinget.

- Jeg ser ikke et flertall i Stortinget for forslaget om nedleggelse av Etikkrådet, sier Støre.

Stortinget vurderer to sider i denne saken, i følge Støre. De er risikovurderingen før oljefondet investerer i et selskap, og Etikkrådets arbeid med allerede investerte selskaper.

- Jeg mener Stortinget bør ha en diskusjon på kontrollfunksjonene i fondet. Med årene har det blitt et stort avansert fond, sier Støre.

Han trekker frem saken om Oljefondets Formel 1-investeringer som et eksempel på dette.

Les også på DN.no:

Bryter 100-millionersbarrieren

Rentekutt kan gi raskere renteheving

Miljømotstand mot ny runde i Barentshavet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.