JP Morgan-sjef Jamie Dimon (58) har blitt diagnostisert med strupekreft, skriver The Wall Street Journal.

I et brev til ansatte og aksjonærer tirsdag opplyser toppsjefen at prognosene er utmerket og at han fortsatt vil være aktivt involvert i driften mens han er til behandling.

"Min tilstand er kurérbar", skriver Dimon, ifølge CNBC.

Dimon gjorde diagnosen kjent i det han markerer ti år som toppsjef i JP Morgan, viden anerkjent som en av de mest innflytelsesrike bankene og meglerhusene i verden.

Han kom til JP Morgan under fusjonen med Bank One i 2004. Tross en rekke skandaler i kjølvannet av finanskrisen, der Dimon har måtte gå i skytteltrafikk mellom Senatet og Representantenes hus for å forklare seg, har han lyktes å bli sittende.

Ifjor høst inngikk også JP Morgan historiens største forlik. Banken valgte å bla opp 13 milliarder dollar for en rekke forhold knyttet til salg av råtne boliglån i USA forut for finanskrisen i 2008.

Flere saker, blant annet kriminaletterforskningen fra nevnte forhold, pågår fortsatt.

Dimons helsetilstand ble gjort kjent like før han selv skulle på en planlagt reise til Europa. Der skulle han blant annet møte statsministrene i Hellas og Italia, foruten besøke tre andre land. Turen er nå kansellert.

"Det er ikke noe bevis for kreft noen andre steder i kroppen min. Jeg føler meg svært bra og vil gi dere beskjed dersom min helsesituasjon endrer seg", skriver Dimon i brevet.

JP Morgan var svakt ned i etterbørshandelen på New York-børsen tirsdag.

Les også:
Om 53 år og 4 måneder er verden tom for olje  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.