Prosedyrene i Norgeshistoriens største innsidesak, Actasaken, fortsetter i Gulating lagmannsrett i Stavanger i dag, der hovedtiltalte Fred A. Ingebrigtsens forsvarer Bjørn Stordrange ba om full frifinnelse, som i tingretten.

-Jeg nedlegger slik påstand: Med hensyn til det materielle spørsmål: Ingebrigtsen frifinnes, sa Stordrange.

Ingebrigtsens medforsvarer Caterina Håland Gaeta sa tidligere i dag at det ikke er Ingebrigtsen som har gjort handlene.

-Vi vil anføre at Fred A. Ingebrigtsen ikke kan dømmes for bruk av innsideinformasjon for det er ikke han som har foretatt handlene, sa hun. Ifølge forsvarerne kan Ingebrigtsen ikke dømmes for noen av de tre innsidepostene i tiltalen.

-I denne sak er det åpenbart at det er de medtiltalte som har foretatt handlene. Det er de som ringer megler og legger inn ordren, sa Håland Gaeta.

Hun viste blant annet til medtiltalte Kåre Nilsen handlet aksjer før kvartalspresentasjonen 11. februar 2005.

- Ingebrigtsen har forklart at han ikke var klar over at Nilsen handlet Acta den dagen. Han hadde rådet Nilsen om å kjøpe etter at tallene kom ut, sa Håland Gaeta, som dessuten viste til at .

Håland Gaeta viste også til at Nilsen tre ganger har gitt samme forklaring, også i politiforklaringen der han tilstår, at han aldri har hatt kunnskap om innsideinformasjon.

-Dette kan han

Innsideposten gjelder også medtiltalte Lars Audun Lunde.

-Aktor beskrev Lunde som meget velinformert og antydet dermed at han hadde innsideinformasjon. Jeg er enig i at Lunde er en meget velinformert investor. Ikke fordi han har mottatt innsideinformasjon. Men fordi dette kan han. Lunde har også handlet flere aksjer enn bare Acta, sa Håland Gaeta.

Ingebrigtsens forsvarere blir ferdig med sin prosedyre i dag. De medtiltaltes forsvarere kommer med sine prosedyrer neste uke.

 

Les også:

100 millioner i donasjoner dnPlus

- Økokrim møter seg selv i døren  

Påstand om 34 års fengsel dnPlus  

Hevder Ingebrigtsen brøt loven 609 av 960 dager

Acta-saken: - Ingebrigtsen manglet enhver respekt for hvordan et børsmarked skal fungere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.