Mandag morgen møtte Arne Vigeland (43) i Asker og Bærum tingrett i Sandvika utenfor Oslo tiltalt for grovt skadeverk. Vigeland, som ikke vil bli avbildet, møtte sammen med sin forsvarer, Trygve Staff og advokatfullmektig Petter Sogstad Grannes, som han har engasjert for egen regning.

På spørsmål om straffskyld erklærte Vigeland seg ikke skyldig.

Det er satt av fire dager til rettssaken som skal belyse hva som skjedde i slutten av mars 2014, da en steinmur, et morelltre, et plommetre, noen bærbusker ble fjernet. En uke etter ble uthuset til ekteparet Waage skåret på tvers, samt at et veksthus og et gjerde ble revet og fjernet.

Her er Vigelands forsvarer Trygve Staff sammen med aktor, politiadvokat Knut Christian Braae-Johannessen.
Her er Vigelands forsvarer Trygve Staff sammen med aktor, politiadvokat Knut Christian Braae-Johannessen. (Foto: Elin Høyland)

Da rettens administrator spurte om han erkjente straffskyld for det første forholdet, foregrep Vigeland begivenhetene.

– Nei, muren og vegetasjonen er min, og muren er ikke fjernet, sa 43-åringen, før administrator sa han ville få anledning til å forklare seg senere.

Påtalemyndigheten mener arbeidene Vigeland fikk utført i 2014 utgjør grovt skadeverk og viser til at skaden er betydelig.

19 vitner

 For å iretteføre saken er 19 vitner bedt om å møte, inkludert de fornærmede naboene. 

 Det skal også legges frem en rekke dokumentbevis for å belyse forholdene knyttet til grensene mellom eiendommene og de private veiene der striden har utspilt seg. På tirsdag vil retten reise ut til Nesøya for en befaring på tomtene.

Allerede første dag spurte rettens administrator hvorfor bevisførselen er så omfattende. Eneste svaret hun fikk var at påtalemyndigheten og forsvaret mente det var satt av nok tid til saken.

Store deler av mandagen er satt av til aktors innledningsforedrag og Vigelands forklaring. Mot ettermiddagen vil eierne av det avkappede uthuset forklare seg for retten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump hilser så det kjennes for den nyvalgte franske presidenten
Donald Trump har blitt kjent for sin måte å håndhilse på. Denne uken fikk han oppmerksomhet for flere håndbevegelser under NATO-møtet i Brussel.
00:44
Publisert: