Pågripelsen av Skutle var i strid med Grunnlovens paragraf 66, skriver Dagbladet. Paragrafen lyder slik:

«Representantene er på sin reise til og fra Stortinget samt under sitt opphold der befriet fra personlig heftelse, med mindre de gripes i offentlige forbrytelser».

Det var i februar 2014 Erik Skutle (26) ble pågrepet av politiet i Bergen. I ettertid har Skutle stått fram i mediene og fortalt at det var siste gang han har røyket hasj. Skutle har fått en bot på 8.000 kroner for hasjrøykingen.

Spesialenheten for politisaker slår fast at pågripelsen av stortingsrepresentanten objektivt sett er i strid med Grunnlovens paragraf 66. Men Spesialenheten vil ikke straffe politiadvokaten som ga ordren og politibetjentene som utførte pågripelsen.

– Selv om juristen slipper straff fordi hun ikke har utvist skyld, må politidistriktet her bedre sine rutiner slik at viktige beskjeder kommer fram til rette vedkommende, sier Skutles advokat John Christian Elden.

– Det viktigste er ikke at noen straffes, men at det fastslås at politiet har handlet ulovlig, sier Elden. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Oljeprisen stiger over 50 dollar fatet

- I dag har vi nådd en balanse. Det er en milepæl

- Det blir et tema hvis oljeprisen faller under 40 dollar  

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: