Danske Bank opplyser selv om dette i en melding fredag morgen:

«I januar 2019 modtog Danske Bank et brev fra en undersøgelsesdommer ved den franske domstol Tribunal de Grande Instance de Paris, hvori banken blev indkaldt til afhøring relateret til den igangværende efterforskning af organiseret hvidvask af penge hidrørende fra skatteunddragelse, og hvori det er anført, at dommeren forventer at rejse sigtelse mod banken».

Det betyr for Danske Bank en forverret situasjon, fra å være såkalt «assistert vitne» til å bli siktet. Danske ble i oktober 2017 siktet, men statusen ble redusert til «assistert vitne» i januar 2018, før den nå igjen er oppjustert til siktet.

De mulige overtredelsene av de franske hvitvaskreglene skal ha skjedd i perioden 2007 til 2014, og dreier seg om et samlet beløp på rundt 28 millioner euro (vel 270 millioner kroner), opp fra tidligere 15 millioner euro.

Problemene i Frankrike er en forlengelse av skandalen der Danske Banks filial i Estland i en årrekke ble brukt til å hvitvaske enorme beløp fra Russland og andre tidligere sovjetrepublikker.

Danske Bank opplyser å være i løpende dialog med franske myndigheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Eldre sprer mest falske nyheter på Facebook
02:40
Publisert: