Hele den omfattende databasen fra International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) som omfatter data fra til sammen 360.000 selskaper, lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, ble gjort søkbar for alle interesserte mandag kveld.

Nordmenn

Økokrim har opprettet en egen direktelinje for nordmenn med penger i skatteparadiser, opplyser sjef Trond Eirik Schea til Aftenposten. Han oppfordrer alle nordmenn med penger i skatteparadiser til å melde seg.

Mandag kveld publiserte ICIJ informasjon om 214.000 selskaper i skatteparadiser opprettet av advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Når man søker etter «Norway» i dokumentene, får man blant annet opp 97 norske adresser. Flere kjente navn dukker også opp, blant annet tidligere omtalte Leif O. Høegh som sier at han og familien ikke har fått opprettet selskaper i kjente skatteparadiser i forsøk på å snike seg unna skattekrav. Om det samme gjelder alle andre som også dukker opp i det enkle søket, var ikke kjent mandag.

Strafferabatt

Økokrim sier de følger med på medienes dekning og opplysningene som blir sluppet fra lekkasjen. De som skulle føle at de ennå ikke har oppgitt alle opplysninger til myndighetene, kan ringe Økokrim på 23 29 13 33.

– Informasjon vi mottar vil vi som vanlig dele med skatteetaten. Poenget er: Den som ender med et straffansvar, vil på denne måten få en vesentlig mildere straff enn det vedkommende ellers vil få. Da er tiden nå, sier Schea til Aftenposten.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Lager egen valuta og selger villdyr for å løse «skremmende økonomiske problemer»  

Skjebnedag for Hellas i Brussel: - Det er allerede en dyster situasjon

Revidert budsjett: Venter nye tiltak mot ledigheten  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fått med deg denne?

Advokaten som forsynte seg av klientmidlene
Aage Mjeldheim var advokaten som brøt loven. Nå jobber han som privatetterforsker. – Fra å være kongen på haugen, datt jeg ned i en svart avgrunn, sier han.
05:54
Publisert: