For selskapets administrerende direktør Terje Sørensen har aktor lagt ned påstand om 30.000 kroner i bot, samt sakskostnader på 50.000 kroner, skriver Fædrelandsvennen.

Rederiet er tiltalt for manglende levering av norsk selvangivelse i årene 2005– 2007, for sent innleverte årsregnskaper i samme periode og avkryssing i en feil rubrikk i selvangivelsen for 2008.

Sørensen er tiltalt for manglende levering av norsk selvangivelse.

I juni i fjor ble selskapet ilagt en bot på 10 millioner kroner av Økokrim for brudd på skattelovgivningen. I tillegg kom inndragning av 2,5 millioner kroner. Terje Sørensen ble dessuten ilagt en personlig bot, men verken han eller selskapet vedtok foreleggene, og saken endte dermed i retten.

Verken Siem Offshore eller Sørensen erkjente straffskyld da tiltalene ble lest opp i Kristiansand tingrett 4. mai.

Storaksjonær Kristian Siem vitnet fredag i skattesaken. TIl DN sa han at han er kritisk til skattemyndighetenes håndtering av saken og kjemper for at selskapet blir frikjent.

– Vår avveining i denne saken har vært enkel. Er dette riktig eller galt? Jeg mener vi står for solide verdier og forsøker å gjøre ting riktig. Men så kan det foregå en feil. Som i vår sak, oppstarten av Siem Offshore gjennom utskillelsen fra Subsea 7 og sammenslåing med Rovde, og da kan det skje en feil som det vises en viss toleranse for. Det at myndighetene vil straffe oss fordi vi skal ha vært grovt uaktsomme, det synes vi er drøyt, sa Siem.

Tirdag har han ingenting å tilføye.

Les også:
Her er markedene Siv Jensen vil følge med argusøyne
- Man kan ikke sitte og beholde kapasitet i håp om at noe kommer tilbake
- Ikke feigt, men heller ikke modig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.