Milliardæren og grunnleggeren av cruiseselskapet Viking Cruises, Torstein Hagen, er i retten for å skilles fra kona Ellen-Karine Hagen (78). Rettssaken, der kona krever halve formuen, finner sted i London. Torstein Hagen har avslått kravet.

Hagens Cruise-virksomheter er verdsatt til 25 milliarder kroner, og ifølge BT eier han 5/6-deler av aksjene. Hagen selv er god for 1 milliard dollar, tilsvarende omtrent 8,4 milliarder kroner, ifølge magasinet Forbes.

Kona frykter Torstein har mistet kontrollen

– Jeg synes Torstein har vært alt for ivrig til å ta stor risiko, sa Ellen Karine Hagen fra vitnestolen ifølge BT.

Hagen har de siste årene vært gjennom flere dyre affærer. Han driver med elvegående cruise, men lånte i 2010 flere milliarder for å gå inn i markedet for havgående cruise. Han har kjøpt en Bombardier CL-600 privatjet, som fraktet tidligere ordfører i Bergen Trude Drevland til Venezia for å delta i sjøsettingen av sitt nye cruiseskip, kjøpt leiligheter på Tjuvholmen i Oslo for 66 millioner i 2014. Han har også brent av 1,6 milliarder kroner på et rettslig forlik i Bermuda for å kvitte seg med minoritetsaksjonærer i Viking Cruises as, opplyser BT. 

Ifølge ekskona har Hagen tatt for stor risiko, og hun ønsker ikke være en del av det lenger.

– Jeg er svært glad i Torstein fremdeles. Men jeg liker ikke det han har gjort med forretningene, og jeg vil ikke lenger være en del av det. Han har vært villig til å ta stor risiko, sa hun.

Ifølge BT er konas krav om halvparten av verdiene gjort av hensyn til barna Torstein jr. (45) og Karine (47).

12 advokater var involvert i saken under innledningen i The Royal Courts of Justice i London. Advokatkostnadene er så langt oppe i 108 millioner kroner alene.

Hagen ville ikke kommentere saken til BT.(Vilkår)

Indiskré lykkepille
Selv ikke grå lakk gjør Mercedes-AMG GT C roadster diskret.
00:50
Publisert: