Påtalemyndigheten anker dommen fra Gulating lagmannsrett der tre menn ble frifunnet for pirattaxikjøring, til tross for at retten fant det bevist at de drev persontransport uten løyve.

Frifinnelsen i Gulating lagmannsrett bygger på at selv om de tre mennene drev persontransport uten løyve, så tilbød de ikke sine tjenester «på offentlig plass», slik loven krever for at forholdet skal være straffbart. De tre registrerte seg som sjåfører i Haxi-appen, som lar brukere finne kontaktinformasjonen til sjåfører i nærheten

Haxi er positive til at saken ankes til Høyesterett.

– Det blir bra å få på plass en rettskraftig dom som kan skape presedens rundt dette viktige spørsmålet. Vi forventer ikke at Høyesterett kommer til noen annen konklusjon enn de to foregående rettsinstansene fordi konklusjonen i begge dommene om frifinnelse er identiske og godt begrunnet, sier Aleksander Soender, medstifter av Haxi.

Les også:
Finansdepartementet bekrefter: Det blir et delingsøkonomiutvalg
Varsler slutten på gratiskjøring med elbil
Vil halvere transportutslipp innen 2030

Se DN Tv: Slakter velger billig-kjøttdeig
Slakter velger billig-kjøttdeig
Han dytter ut 90.000 kjøttdeigpakker i døgnet. Inge Fatland ser ingen grunn til å kjøpe merkevare-kjøttdeig fremfor billigkjøttdeig.
00:50
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.