Det tradisjonsrike norske Kaffehuset Friele fikk ny majoritetseier i 2013 og nå forsvinner Friele-navnet, i hvert fall delvis.

Den nederlandske eieren DE Masters Blenders innlemmer Kaffehuset Frieles virksomhet i sitt eget varemerke, Jacobs Douwe Egberts Norge AS fra 6. juli. Men merkevaren Friele består på produktene.

- Det er en naturlig del av prosessen at firmanavnet endres. Og for forretningen har ikke slike endringer betydning så lenge merkevaren beholdes på produktene. og de ansatte vil nok fortsatt si at de jobber på Friele, sier administrerende direktør Olav Munch i Kaffehuset Friele til Bergens Tidende.

Ved overdragelsen 6 juli går også Much av som sjef for selskapet, etter åtte år i sjefsstolen. Arvtaker er dagens viseadministrerende direktør Jørgen Wiig, med bakgrunn fra blant annet Toro og Rieber & Søn.

Endringen har ikke gått upåaktet hen i Bergen, spesielt blant de ansatte.

- Det er klart det har skapt noen reaksjoner. Vi har hatt vesd flere anledninger informert de ansatte om det nye selskapet og mange har sterke følelser i forhold til firmanavnet Friele. Det viktigste er uansett at merkevaren beholdes, sier Munch.

Les også:
Asia i dag: God for 195 milliarder: «Livet mitt er blitt verre»
- Det blir en trang sommer
Frp truer med å gå ut av regjeringen

Det er ikke bare én ting som er malplassert i dette bildet
Hva i all verden er dette for noe, BMW?
01:35
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.