Chery Heavy Industries vurderer et kontantbud på 9,50 kroner per aksje for Kverneland, ifølge en børsmelding etter børsslutt mandag.

Et bindende bud vil blant annet være avhengig av due diligence, en enstemmig anbefaling fra styret i Kverneland og en avtale om å kjøpe aksjene som eies av Umoe AS.

Chery Heavy Industries har indikert at de trenger lenger tid enn CNH Global til å gjennomføre due diligence, det vil si 22. desember. Styret i Kverneland vil således vurdere status av prosessen hvis det kommer et bindende bud fra CNH, opplyses det.

- Kverneland vil tillate Chery å gjennomføre den forespurte selskaps-og regnskapsgjennomgangen (due diligence). Styret i Kverneland har på nåværende tidspunkt ikke vurdert, eller akseptert, betingelsene i brevet fra Chery, heter det i meldingen som har styreleder Jens Ulltveit-Moe i Kverneland som avsender.

Videre opplyses det at Kubota Corp. og CNH Global har blitt informert om Cherys interesse.

I forrige uke ga det japanske selskapet Kubota et bud på 8,50 kroner aksjen. Styret i Kverneland har allerede støttet budet. Det samme har Umoe, som er største aksjonær med en aksjepost på 31,8 prosent av aksjene.

Det fikk den nederlandske landbruksutstyrsprodusenten CNH Global til å reagere, og selskapet har opplyst å ville fremme et bindende bud 23. desember, ved tilfredsstillende due diligence.

Kubota har rett til å matche et eventuelt konkurrerende bud innen fem arbeidsdager etter at det konkurrerende budet er lagt frem. Det er også avtalt et gebyr dersom Kverneland-styret går bort fra anbefalingen om transaksjonen med Kubota.

Kverneland-aksjen steg 18,3 prosent til 9,95 kroner, omsatt for 77 millioner kroner mandag. Sluttkursen indikerer at markedet forventer endelig pris å overgå budene som per i dag er presentert.

Les også:
Konkurrerende bud på Kverneland


Kubota byr på Kverneland

De ansatte går mot salg av Kverneland

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.