Investorene fortsetter å trekke pengene ut av verdens største obligasjonsforvalter, amerikanske Pacific Investment Management Company (Pimco).

Bare i mai måned alene rant 4,3 milliarder dollar, nær 26 milliarder kroner, ut av storfondet Pimco Total Return, ifølge Reuters. Det var den 13. måneden på rad med netto uttak, som har sett fondet miste over 380 milliarder kroner over perioden.

Uttakene fortsatte til tross for at fondet steg 1,25 prosent i mai, som slo avkastningen til nær 80 prosent av alle sammenlignbare fond og var fondets sterkeste måned siden januar, ifølge Reuters. På den annen side er fondet opp 3,32 sålangt i år, som slås av nær like mange konkurrenter.

Den svake utviklingen er dårlige nyheter for toppsjef og gründer Bill Gross som er under hardt press fra investorene og eierne, det tyske forsikringsselskapet Allianz, etter at makkeren Mohammed El-Erian sa opp tidligere i år.

Bakgrunn: Gir seg som verdens største forvalter

El-Erian, som i tillegg til å være investeringsjef og frontfigur delte toppvervet med Gross, var lenge regnet som selskapets arveprins. Avgangen, som kom etter svak utvikling for Total Return-fondet og angivelig skarpe konfrontasjoner med Gross, sjokkerte verdens finansmarkeder.

I en rekke av flere trekk for å bøte på den anerkjente økonomens avgang, har Gross nylig hentet tilbake en tidligere forvalter. Paul McCulley var tidligere Pimcos toppanalytiker på sentralbankens pengepolitikk, og gikk i forrige måned inn i selskapets ledelse.

Ved utgangen av mai var Pimcos Total Return-fond på nær 1400 milliarder kroner. Til sammenligning utgjør Statens pensjonsfond Utland, det såkalte oljefondet, rundt 5300 milliarder kroner.

Oljefondet er imidlertid en lilleputt mot Pimcos samlede kapitalforvaltning på hele 19400 milliarder kroner (mars 2014).

Les også:
Morgan Stanley ser Norwegian ned 45 prosent
Investorene kaster pengene etter Fredriksen
Mener Røkkes oljeselskap har betalt for mye
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.