- Regjeringen har ambisjoner om det skal stå en kvinnelig gründer bak minst 40 prosent av nyskapningene. Men antall kvinnelige gründere synker. I fjor var tallet på litt over 20 prosent. Og det ser ikke ut til å bekymre Regjeringen, sier Voldberg til Aftenposten .

Voldberg er leder av Høyres kvinneforum.

Må legge til rette der kvinner er
Hun mener det er innlysende at tallet er lavt, og at det antagelig vil fortsette å synke hvis Regjeringen ikke endrer politikk.

- I sektorer der kvinner har forutsetninger for å skape bedrifter, som helse, omsorg og barnehager, står Ap og SV i veien, fordi man ønsker at det offentlige skal råde grunnen. Jeg skulle gjerne sett at det var flust av gründere i andre sektorer, men det er det altså ennå ikke. Hvis Regjeringen mener alvor, må den legge forholdene til rette der kvinnene faktisk er, sier Voldberg.

Får støtte
Hun mener regjeringens nye forslag for barnehagesektoren vil føre til at antall kvinnelige gründere vil stupe.

Førsteamanuensis Erlend Bullvåg ved Handelshøgskolen i Bodø gir Voldberg langt på vei rett.

- Hvis de nye forslagene blir gjennomført, vil det området hvor kvinnelige gründere har gjort størst suksess forsvinne. Hvis man ønsker flere kvinnelige gründere, må man lege til rette for det, der man finner kvinnene, sier han.

Et av Høyre-kvinnenes krav er å få Innovasjon Norges kvinnesatsing til å omfatte "kvinnelige" sektorer.

Høyre holder denne helgen kommunalkonferanse i Tønsberg.

Her kan du lese mer om møtet: - De koker sammen de villeste angrep på oss

Les også: Gründer-boom i Norge

<b>Fikk gründerpris for vaffelrøre</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.