Bjørn Rune Gjelsten har hatt planer om å børsnotere Kid Interiør en stund, men fremskynder nå planene etter å ha fått mange henveldelser fra meglerhus og frittstående investorer, skriver Finansavisen.

Kid Interiør har vokst kraftig de siste årene etter at Gjelsten overtok eierselskapet for 950 millioner kroner i 2012. I 2014 var overskuddet 164 millioner kroner av en omsetning på 1,1 milliarder kroner.

- Vi kommer til å gjøre en mindre emisjon og et større spredningssalg. Jeg ser imidlertid betydelig vekstpotensial i Kis og vil være med videre. Hvor stor eierandelen vil være blir en vurdering av prisingen, men vi er fleksible og kan godt komme til å sitte med en tredel av aksjene, sier Gjelsten til Finansavisen.

Utbyttecase

Gjelsten trodde ikke kjeden ville være moden for børsnotering før om ett eller to år, siden visse administrative tiltak måtte gjennomføres først og at dollarkursen har svekket inntjeningen.

- Vi har fått signal om at markedet vil se gjennom både dette og oppgraderingen av butikkene. Kid kommer til å være et utbyttecase med utbyttekapasitet, sier Gjelsten.

ABG Sundal Collier, som også børsnoterte Europris, og Arctic Securities skal bistå i børsnoteringsprosessen.

Les også:
Bangkok-bomben kan ruinere økonomien
Festet for 113 millioner
Svart panter med x-faktor  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.