Men det svinger i stor hastighet som en karusell.

En halvtime etter børsåpning tirsdag hadde Shanghai Composite-indeksen, som falt 8,48 prosent mandag, stupt 4,09 prosent, melder nyhetsbyrået AFP. Nedgangen var på 152,42 poeng til 3.573,14 poeng.

Indeksen hadde riktig nok rettet seg noe opp etter en times handel, da nedgangen var på rundt 2 prosent. Da Shanghai-børsen stoppet handelen for den daglige lunsjpausen var fallet redusert til en prosent. Klokken 08 norsk tid, var fallet økt til godt over 3 prosent, så skjedde noe, for fire minutter senere var dagens fall redusert til 1,3 prosent.

Dagen endte med et fall på 1,68 prosent.

På det meste i dag har nedgangen vært 5,1 prosent, men børsen har også vært en tur i pluss med en oppgang på 1,0 prosent, skriver Bloomberg News. Cirka tre aksjer faller for hver som stiger tirsdag.

Heller ikke Shenzhen-indeksen var unntatt fra problemene i den kinesiske økonomien tirsdag. Den nest største børsen i landet falt over 3 prosent i morgentimene.

Børsfallet i Kina startet i juni etter at Shanghai Composite-indeksen hadde toppet ut på 5.100 poeng og en oppgang på rundt 150 prosent siste 12 måneder. Da boblen sprakk raste indeksen 32 prosent i løpet av 18 handledager, skriver money.cnn.com.

Store utslag i «frykt-og grådighets-indeksen»

Etter det satte myndighetene i Kina inn omfattende tiltak for å stabilisere markedet. Det virket en stund, frem til mandagens børssmell, og nå ser det ut til at markedet har mistet tillit til både de kinesiske børsene og tiltakene som er satt inn.

I en kunngjøring sent mandag kveld bekreftet imidlertid det kinesiske børstilsynet China Securities Regulatory Commission at målet er å fortsette å stabilisere markedet, gjenopprette aktørenes tillit og beskytte mot systemisk risiko.

CNN Money skriver at ekstrem frykt er tilbake i aksjemarkedet i henhold til deres «frykt-og-grådighets-indeks». Indeksen går fra 0 til 100 - der 0 indikerer mareritt-lignende frykt og 100 signaliserer «kjøp alt som er mulig å få tak i»-grådighet. På mandag falt indeksen til syv, som innebærer ekstrem frykt. For bare en uke siden viste indeksen 36, så frykten i aksjemarkedet har kommet raskt og sterkt.

Les også: - Vi ser ut til å være i en tøff periode for aksjemarkedet


  - Et spillekasino som har gått amok


- Noe er galt i Kina

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.