Kina trenger ikke den raske veksten fra tidligere år og vil i stedet fokusere på andre oppgaver som å få se blå himmel over Beijing, sa Kinas visestatsminister Zhang Gaoli til en samling med bedriftsledere fra hele verden under China Development Forum i den kinesiske hovedstaden søndag.

- Det er både umulig og unødvendig å opprettholde den veldig høye veksten Kina har hatt. Det har vi fått betale prisen for. Det er ikke bærekraftig, sa Gaoli ifølge Bloomberg News.

Zhang er medlem av politbyråets mektige og syv mann store stående komite, som er Kinas øverste beslutningstager.

Mindre forsprang

Etter å ha vokst med over ti prosent per år i over 30 år har veksten i Kinas økonomi kjølt seg kraftig ned, og det offisielle målet for i år er syv prosent, som vil være den svakeste veksten siden 1990.

Zhang sa også at Kinas forsprang har blitt mindre de siste årene ettersom lønnskostnadene har økt, og han viste blant annet også til at den globale økonomien for tiden ikke har noen drivkraft.

 

Les også: Asia i dag: Asias siste tigerøkonomi



Asia i dag: Kina hamstrer råvarer på billigsalg

  Asia i dag: Spår kommunistpartiets kollaps i Kina

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.