Livsfarlige luftforurensninger har ridd mange kinesiske byer som en mare i flere år.

Tirsdag for knappe to uker siden aktiverte myndighetene i Kina for første gangen i historien en «rød alarm» på grunn av luftforurensningen i hovedstaden. I helgen var varselnivået for smog i Beijing igjen på det høyeste av fire nivåer.

Det er bare andre gang siden dette varslingssystemet ble innført i 2013 at man når det høyeste nivået. Det betenkelige er at de to «røde alarmene» har skjedd med under to ukers mellomrom.

Nok en gang forsøker myndighetene å innføre drastiske tiltak for å bedre luftkvaliteten.

Får inspektører på døren

2.100 fabrikker i Beijing med omegn har nå fått ordre om enten å kutte eller å stenge ned produksjonen fullstendig, skriver tribune.com.pk.

En anonym person fra myndighetene sier til nyhetsbyrået AFP at regjeringen vil sende inspektører på daglig basis for å kontrollere at fabrikkene følger ordren.

Så lenge det er «rød alarm» vil også halvparten av alle bilene i Beijing få kjøreforbud, og alle skoler og barnehager er rådet om å holde stengt mandag og tirsdag.

Det er også satt inn lignende tiltak i 33 andre byer og provinser i Kina.


Les også: Ny forurensingsalarm i Kina

Kina truer miljøsyndere med døden  

 
Kvelende smog nordøst i Kina

Sprenger luftforurensningsskalaen  


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.