Søndagens møte var det tiende i rekken de hadde på under to år. Både Putin og Xi har i løpet av disse to årene understreket hvor like interesser Russland og Kina har, både handelsmessig, investeringsmessig og geopolitisk.

Under søndagens møte undertegnet de to presidentene en rekke avtaler for både gass- og banksektoren.

– Høste fruktene

– Sammen har vi skånsomt tatt hånd om og pleiet russisk-kinesiske forbindelser. Nå er tiden inne til å høste fruktene, sa Xi etter møtet med Putin i Beijing søndag i forbindelse med at toppmøtet i Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavet (APEC) ble avsluttet.

Russland og Kina har funnet tonen på flere geopolitiske områder, ikke minst når det gjelder skepsis til USA. De to landene slår seg ofte sammen i FNs sikkerhetsråd, der de begge har vetorett. Det har vist seg hyppig de siste årene, blant annet når Sikkerhetsrådet har stemt over Syria-resolusjoner.

– Sikrer en stabil verden

Putin understreket søndag at det russisk-kinesiske samarbeidet er «viktig for å holde verden på plass innenfor rammene av folkeretten for å gjøre den mer stabil og forutsigbar».

– Du og jeg har gjort mye for dette, og jeg er sikker på at vi vil forsette å samarbeide på denne måten i framtiden, la han til. (©NTB)

 

Les også:

- Stort feilgrep å gå for høyere lønn

- Jobb fra 20.00 til 22.00. det er ikke noe problem

Taper millioner på Brann-nedrykk(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.