Kinesiske økonomer er i ferd med å hente inn underlagsmateriale og vil i løpet av et par uker ha beregnet den økonomiske veksten for 2014. Det antas den vil bli lavere enn målet på 7,5 prosent vekst. I år er listen lagt lavere med en syv prosent vekst, ifølge en statlig tenketank.

Inflasjonstallene kommer i løpet av uken og for desember forventes det at konsumprisen økte med 1,6 prosent. Selv om dette en ørliten bedring sammenlignet med november, mener Kina-økonomer at den svake utviklingen i økonomien vil presse prisveksten lavere.

Resultatfall

«Lave råvarepriser skyldes delvis svak kinesisk etterspørsel, men har også lagt press på konsumprisene. Kina vil forbli preget av svakere prisvekst», skriver Moody's Analytics i en rapport.

Handelsstatistikkene for desember kommer denne uken. Det forventes en fortsatt svak utvikling. De store industriselskapene hadde det største resultatfallet på 27 måneder i november, ifølge National Bureau of Statistics.

Ikke alt er dystert. Telekommunikasjonssektoren bedret resultatene med 20,7 prosent og bil- og elektronikksektoren fikk en bedring på over 15 prosent. Energi og råvareselskapene fikk et resultatfall på nesten 35 prosent.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Asia i dag: Verdens nye mobilprins kåret

 
Asia i dag: Kina har sløst bort 47.000 mrd. på fem år  

Asia i dag: Kina og USA kniver om topplassen