Det melder Kinas nasjonale statistikkbyrå torsdag, ifølge Bloomberg News.

Selskapenes nettoresultat falt 6,2 prosent på årsbasis til 381,2 milliarder yuan, som representerer den største nedgangen hittil i år.

Dagens rapport kan komme til å øke presset på Kinas statsminister Wen Jiabao på å øke tiltakene for å støtte veksten i Kinas økonomi.

- Kinas industrilønnsomhet vil sannsynligvis ikke se noe bedring før tidlig i 2013, eller til og med midten av 2013. Sentralbanken må holde en hensiktsmessig likviditetspolitikk for å støtte vekst, og den kan gjøre det gjennom å tilføre midler gjennom omvendte repo-transaksjoner eller kutte bankenes reservekrav, sier sjeføkonom Joy Yang i Mirae Asset Securities til Bloomberg News.

-Kutt reservekrav
Yang anslår at Kina vil kutte bankenes reservekrav en gang til i løpet av 2012.

Sentralbanken i Kina har tilført et rekordhøyt beløp gjennom åpne markedsoperasjoner i løpet av denne uken for å lette en mangel på kapital i interbankmarkedet.

Torsdag morgen tilførte banken nye 180 milliarder yuan i omvendte repo-transaksjoner etter å ha tilført 290 milliarder tirsdag, ifølge Market News International.

Les også: Milliarder på spill i Japan-Kina-konflikten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.