Beijing (NTB-Reuters): Kina har gjennomført en prøve at et glidefly som kan komme opp i ti gangers lydens hastighet og skyte ut raketter. Kineserne bedyrer at den såkalte hypersoniske glideren ikke er noen trussel mot andre land.

Forsvarsdepartementet i Beijing bekreftet onsdag en melding i den amerikanske nettavisen Washington Free Beacon om prøveflygningen. Avisen meldte dagen før at prøveflygningen har skapt bekymring i Kongressen i USA.

– Våre vitenskapelige utprøvninger skjer i vårt eget luftrom, i henhold til fastlagte planer og er normale. Disse testene er ikke rettet mot noe land eller mot noen spesielle mål, het det i en skriftlig melding fra Kinas forsvarsdepartement til nyhetsbyrået Reuters onsdag.

Ifølge Washington Free Beacon fløy en hypersonisk glider (HGV) ti ganger raskere enn lyden over Kina i forrige uke. En talsmann for USAs forsvarsdepartement sier til nettavisen at Pentagon kjenner til prøveflygningen.

Kina kan dermed være det andre landet nest etter USA som tester et glidefly av denne typen. I begge tilfelle skal det dreie seg om fly som kan bære atomstridsladninger i hastigheter opp til 12.360 kilometer i timen.

Les også: Britisk finansminister truer EU med utmeldelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.