Den amerikansk-kinesiske investoren og regimekritiske mikrobloggeren Charles Xue Biqun er fortsatt ikke tiltalt for å ha kjøpt, selv om han innrømmet det for fire måneder siden, skriver South China Morning Post.

I august i fjor ble Xue, som har over 12 millioner følgere på Weibo, arrestert i Beijing for å ha kjøpt sex.

Innrømmet avhengighet
Kritikere mente at arrestasjonen hadde som mål å kneble Xue og andre som har uttalt seg kritisk til det sittende kinesiske regimet. Kort tid senere tilsto han på den kinesiske tv-kanalen CCTV å være avhengig av prostituerte. Han innrømmet også å spre «negativ informasjon» og at han hadde oppført seg som en keiser, skrev The Independent.

Xue har ikke blitt sett offentlig siden den gang. Men denne uken skrev den kinesiske advokaten Zhou Ze på mikrobloggtjenesten Weibo at han hadde sett Xue i et varetektsfengsel.

Ifølge kinesiske myndigheter er fortsatt Xue under etterforskning, skrev parti-talerøret People's Daily på fredag.

Spekulasjoner
Etter kinesisk lov skal det ikke skal gå mer enn to måneder før en tiltale blir reist, men tiden kan forlenges hvis det er snakk om kompliserte saken.

Den siste utviklingen har ført til økte spekulasjoner om Xues arrestasjon er en del av et ledd i å skremme og stilne regimekritikere i Kina, skrive avisen.

Les også:

<b>Cruisegründer kjøpte Tjuvholmen-luksus</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.