Tidligere i høst sikret Torstein Hagen (70) seg, under stort hemmelighold, en leilighet ytterst på Tjuvholmen for 50 millioner kroner - usett.

Hagen ble så begeistret da han kom til Oslo for å ta boligen nærmere i øyesyn at han i tillegg sørget for å få en opsjon på å kjøpe naboleiligheten.

Les også: Kjøpte 50-millioners leilighet usett

Rederen har gjennom nesten to tiår bygget opp Viking River Cruises til en av de aller største elvecruiseoperatørene i verden. Ifølge norske registre er han utflyttet til Basel i Sveits. Med sin verdensomspennende virksomhet pendler han mellom Sveits, Los Angeles, London og hytta i Drøbak.

En drøy måned etter at han gjennom selskapet Jupiter Properties betalte 49,5 millioner kroner for den første av de to leilighetene, valgte han å betale 16,5 millioner for leiligheten rett i bakkant. Selgeren av begge leilighetene var Per Øyvind Fjeld og Fjeld Eiendom.

Les også: Kjøpte Norges dyreste leilighet: - Dette ble en ufattelig dyr investering

Hagen har kommet billigere ut enn fergereder Olav Nils Sunde, som kjøpte i samme bygg. Sunde ga hele 236,5 millioner kroner for sin nesten 1.200 kvadratmeter store leilighet i de tre øverste etasjene. Hagens to leiligheter har et samlet boareal på 427 kvadratmeter.

Bygget på Tjuvholmen har ingen felles takterrasse ettersom den er innlemmet i Sundes seksjon. Men Hagen og hans gjester vil likevel kunne slikke sol på den 75 kvadratmeter, delvis overbygde terrassen med utsikt mot Kavringen fyr.

Hagens to leiligheter har et samlet boareal på 427 kvadratmeter. Bygget på Tjuvholmen har ingen felles takterrasse ettersom den er innlemmet i Sundes seksjon. Men Hagen og hans gjester vil likevel kunne slikke sol på den 75 kvadratmeter, delvis overbyggede terrassen med utsikt mot Kavringen fyr.  

Etter det DN.no erfarer skal Hagen oppdaget drømmeleiligheten etter å ha lest i DN.no da den kom for salg.

Les også: Markedets dyreste leilighet: Vil ha 184.000 kroner per kvadratmeter

Den største leiligheten har panoramavinduer i alle yttervegger, gasspeis med fjernkontroll og stort velutstyrt spisekjøkken på nesten 40 kvadratmeter med spiseplass til mange. De tre soverommene har alle har egne bad/wc i direkte tilknytning. I tillegg er det et eget disponibelt rom/kontor.

I leilighet nummer to er det ifølge tegningene en tv-stue, ytterligere to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og to bad. Leiligheten har også en østvendt veranda som er perfekt for å få med seg morgensolen. Med de to leillighetene hører det totalt 4 garasjeplasser.

Torstein Hagen er både styreleder og konsernsjef i cruiserederiet han startet i 1997. Rederiet har 41 elvecruisebåter. I perioden 2012-2014 investerer selskapet 4,5 milliarder kroner i nye båter. Hagen, som er utdannet fra NTH og Harvard, har blant annet vært direktør i McKinsey og jobbet i en rekke norske rederier. På 80-tallet flyttet han til London.

Hagen eier også en leilighet i Ski kommune som han kjøpte for 880.000 kroner i 1989.

Da den største av leilighetene ble solgt sist høst fortalte megler Trond Eriksen i Aktiv Eiendomsmegling at kjøperen planla å flytte hjem til Norge og bosette seg på Tjuvholmen.

Hverken Eriksen eller selger Per Øyvind Fjeld har villet bekrefte at Torstein Hagen er den reelle kjøperen av de to leilighetene.

- Det var et ønske da dette ble gjort at man skulle være rimelig diskret. Jeg må ta hensyn til det, sier Per Øyvind Fjeld.

Torstein Hagen har ikke svart på DNs henvendelser i forbindelse med leilighetskjøpene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.