Hittil i år har 22 kinesiske provinser, inkludert vitktige Beijing og Shanghai, redusert sine anslag for den økonomiske veksten i 2014.

Det skriver den kinesiske nyhetstjenesten Xinhua tirsdag kveld.

Nye, noe lavere vekstanslag er blitt vedtatt av to tredeler av de årlige provinsforsamlinger som er blitt holdt i løpet av januar og første halvdel av februar.

Nyhetstjenesten fremholder at Kinas politiske skift fra en BNP-basert vekstmodell til en mer kvalitativ tilnærming, kan ventes å bli tydeligere i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Mener frykten for kinesisk bankkollaps er overdreven

Syv provinser, inkludert Guangdong, legger opp til samme økonomiske vekst i år som i fjor. Den sørlige provinsen Hainan og den nordlige provinsen Heilongjiang er alene om å varsle høyere vekst enn i fjor.

Beijing og Shanghai sikter mot 7,5 prosent vekst, sammenlignet med 7,7 prosent for 2013.

-Dette er en uunngåelig reaksjon fra lokale myndigheters side på beslutningen om å forbedre det økonomiske evalueringssystemet med mer vekt på vekstkvalitet, sier Wang Yiyang, leder for senter for utviklingsforskning i Guangdong, til nyhetstjenesten.

Lokale myndigheters vurderinger vil basere seg på nye kriterier, inkludert ressursforbruk, miljøkostnader, arbeidssikkerhet og lokal gjeld, med økt vekt på sysselsetting, innbyggernes inntektsnivåer, sosiale sikkerhet og helsetilstand, skriver Xinhua.

Kinas BNP steg med 7,7 prosent i 2013, det samme som året før, og oversteg dermed myndighetenes mål på 7,5 prosent.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.