Samtidig som Det norske oljeselskap har kranglet om eierandelen i det kjempesvære Johan Sverdrup-feltet, arbeider selskapet for å sikre seg finansiering til de store pengestrømmene kommer fra kjempefeltet.

Det kraftige oljeprisfallet og nedskrivninger, samt kjøpet av Marathons norske feltandeler, har gjort at Det norskes bokførte egenkapital har falt under kravet i låneavtalen for det enorme DETNOR02-lånet, der det er utestående hele 1,9 milliarder kroner. Det norske har allerede lovet høyere rente for å få obligasjonseierne med på løpet.

Røkke-selskapet sukret pillen for at obligasjonseierne skal gå med på den lave egenkapitalen, og på den stille onsdagen i påskeuken fikk Det norske støtte fra 92 prosent av obligasjonseierne til endringene.

  • Det norske lover å kjøpe tilbake obligasjonseiernes lån dersom Det norske stiller sikkerhet for andre lån eller tar opp andre lån. De vil da betale en krone og fem øre pr krone utestående i lånet. For hvert år frem mot forfall faller ekstraprisen Det norske vil betale med én prosent.
  • Gulvet for grunnlaget for renten (Nibor) til obligasjonseriene høynes fra null til en prosent.
  • Samtykke-"avgiften" dobles fra en til to prosent.

Det norske har også allerede lovet begrensninger i adgangen til salg av Johan Sverdrup-andeler, og andre finansielle vilkår for å tilfredsstille obligasjonseierne.

Det norske gjentar samtidig at deres finansielle- og likviditetsmessige stilling er god, og at de er sikre på at de vil innfri sine fremtidige forpliktelser.

Les mer:

Røkke avengig av godvilje fra kreditorene

Verdsetter Det norske-løsningen dnPlus

Skuffende tynt fra Det norske dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.