De siste av 280 hotelleiligheter er bygget ferdig på Quality Spa og Resort Norefjell. Utbyggeren Estatia sliter imidlertid fortsatt med å få kjøperne til å betale for 40 leiligheter, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi må løpe etter kjøperne av 40 leiligheter som ikke vil gjøre opp for seg. De prøver alle mulige triks fordi de ikke kan, eller vil betale, sier administrerende direktør Christian Wessel i Estatia Resorts til DN.

80 leiligheter mangler fortsatt kjøper
Selskapet venter fortsatt på betaling for 120 enheter, drøyt 350 millioner kroner. 80 av disse har ingen kjøper.

Wesse har ingen planer om å gi seg overfor dem som signerte kjøpekontrakt i gode tider, men som nå ikke ønsker å stå ved den.

- Vi har levert et bra produkt. Da får de levere sin del av avtalen, sier Wessel til avisen.

Berget
Fall i markedet for ferieleiligheter med utleieplikt rammet Estatia Resort tungt i 2008, og utbyggerselskapet som ble verdsatt til over én milliard kroner i 2007 var en hårsbredd fra konkurs da finanskrisen slo ut.

En avtale med Fokus Bank berget imidlertid Estatia fra kollaps på Norefjell på tross av store kostnadsoverskridelser under byggingen og sviktende salg.

Estatia har også slitt med salget ved sparesortanlegget i Kragerø. Men der har salget av leiligheter og hytter tatt seg opp etter å ha vært svært tregt lenge.

Les også: Ikke én leilighet solgt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.