Den mediesky forretningsmannen John Schia (67) kjøpte huset på Snarøya i Bærum for 4,5 millioner kroner i 1991. Nå er det solgt for 43 millioner, skriver Dagens Næringsliv.

Hvis prisen på eiendommen bare skulle fulgt utviklingen i konsumprisindeksen til Statistisk sentralbyrå, ville den ha steget i underkant av 50 prosent til rundt 6,9 millioner kroner.

Eiendommen har brygge, 60 meters strandlinje, utendørs svømmebasseng, badehus og et eget anneks ved sjøen. Hovedhuset er 530 kvadratmeter.

Schia ville ha 45 millioner kroner for den gule villaen da eiendommen ble lagt ut for salg i juni 2010, men måtte altså nøye seg med et par millioner mindre.

Eksklusivt salg
Eiendomssalget er blant de aller dyreste på Snarøya - et område som er karakterisert av prangende strandeiendommer, søyler, belgisk takstein og nyklassisk arkitektur.

Eiendomsmegler Miguel Sørholt vil ikke kommentere hvem som har sikret seg eiendommen.

Selgeren John Schia har holdt en lav profil i norsk næringsliv. Han sitter som styreleder i Norwegian offshore, et selskap i R.S Platou-sfæren. I skatteligningen for 2009 står han oppført med null i inntekt og null i formue.

På spørsmål fra Dagens Næringsliv om hvorfor han selger, svarer han:

- Ingen annen grunn enn at huset begynner å bli stort for to gamle mennesker.

Les også: - Budrundene blir aggressive

Markedets dyreste bolig solgt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.