- Jeg venter norgesrekorder utover våren, sier partner Miguel Vivot Sørholt i Privatmegleren Residence.

Denne uken har han solgt tre eiendommer på Snarøya for til sammen 64 millioner kroner.

30 millioners-eiendommen som ble solgt i dag har, sammen med en eiendom på Frogner, vært den dyreste eiendommen til salgs på det åpne markedet.

- Den gikk for en pris veldig tett opptil prisantydning, sier Sørholt.

Se flere bilder av eiendommen her (ekstern lenke)

Luksus i kø
Sesongen for å selge slike eiendommer er først og fremst om våren.  

- Men nå er det lenge siden det har vært prima eiendommer på markedet. Så det kan være fornuftig å selge før det blir mange av denne sorten på markedet, sier Sørholt, som selv skal legge ut ti eiendommer i klassen over ti millioner kroner over påske.

Blant eiendommene Sørholt kommer med når snøen har gått er det to til 45 millioner kroner, en til 40 millioner og en til 27 millioner kroner.

- Nå kommer bonus og utbytter
Sørholt har tro på gode priser i toppsegmentet fremover.

- 2009 var bra for mange, så nå kommer det bonuser og utbytter. Når rentene i tillegg skal være lave lenge, tror jeg mange kommer til å være positive fremover, sier han.

Han mener det er fornuftig å kjøpe seg oppover når markedet er relativt rolig.

- Men folk er selektive. Det er bare de absolutte perlene som oppnår topp-priser, sier Sørholt, og legger til at de ikke er så lett å få tak i om dagen.

- Nei, nå er vi et trendskifte der folk har snudd og helst vil kjøpe før de selger, i motsetning til slik det har vært den siste tiden.

Et resultat av det er at tilbudssiden blir slunken, noe som gjelder for hele boligmarkedet om dagen.

Les også:
Bli lønnsvinner i kriseåret
Folket tror på boligprishopp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.