Klimaforskere er enige om at verdens CO2-utslipp er alt for høye, og at det kan få store konsekvenser på mange områder. Men det er ikke bare på kortere sikt konsekvensene kan bli dramatiske.

En ny rapport fra 22 klimaforskere verden rundt publisert i Nature Climate Change viser at dagens CO2-utslipp vil ha katastrofale konsekvenser også om 10.000 år, skriver Washington Post.

- Hvis du ser på det så er det bemerkelsesverdig at vi kan ha så langvarig innflytelse som har samme størrelsesorden som istiden, sier forsker Anders Levermann til The Washington Post.

Syv grader varmere

Resultatet av dette blir dermed at våre tipp-tipp-ganger-60-oldebarn virkelig kommer til å merke konsekvensene av våre CO2-utslipp i dag, skriver Videnskap.dk.

Hvis vi ikke gjør noe med dagens CO2-utslipp vil klodens gjennomsnitttemperatur om 10.000 år bli syv grader varmere enn i dag, ifølge den nye rapporten.

Det betyr ifølge den nye studien at havnivået i verden i gjennomsnitt vil stige med 52 meter fra dagens nivå.


Les også: Ekstraordinære isbre-beregninger av danske forskere

 
Verdens varmeste september noensinne

 
Iskremsjef kjemper mot issmelting

Sao Paulo kan «kollapse» av tørke (2014)


 


 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.