Drøyt halvparten av de spurte, 52 prosent, sier de tenker på klimaforandringene minst én gang i uken, skriver Dagsavisen.

Et solid flertall sier i undersøkelsen at de er villige til å bidra til å stagge klimaendringene. 74 prosent er innstilt på å hjelpe til med å holde den globale temperaturøkningen under 2 grader, noe som også er målet med klimaavtalen fra Paris i fjor.

Adferd under endring

Og vi er allerede i ferd med å endre atferd.

56 prosent sier de kjører mindre bil enn før, 33 prosent har innført enøktiltak hjemme, og 29 prosent spiser mindre kjøtt.

Undersøkelsen er gjort i forkant av klimamarkeringen Earth Hour, der folk blir oppfordret til å skru av lyset i en time fra klokken 20.30 førstkommende lørdag. I fjor ble timen markert i 172 land. 1,6 millioner nordmenn slukket lyset. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Nettene blir varmere enn dagene

 
Hva skal vi leve av etter oljen? dn+   (DN+)

Vi kan ikke gi mat til bilen dn+ (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor