Antall solgte biler i verden stiger markant, og om kun seks år vil det kjøre én milliard biler rundt i verdens gater, skriver business.dk.

Det er særlig i Kina antallet biler øker sterkt. Ifjor ble det solgt over 18 millioner personbiler i Kina, mot 15,6 millioner i USA.

I 2050 vil antallet biler i verden doble seg til to milliarder, ifølge prognoser utarbeidet av Verdensenergirådet (WEC), skriver danske Politiken.

Sosiolog Mette Jensen, som er tidligere seniorforsker ved universitetet i Aarhus, forklarer utviklingen med at vi mennesker har en tendens til å kjøpe bil så snart vi har råd til det.

- Bilen er et utrolig paradoks. Overalt er det et ønske i befolkningene om å begrense trafikk og CO2-utslipp, men hver gang noen foreslår noe som begrenser bilbruken så faller det til jorden, sier hun til avisen.

Salgrush i Europa

I Europa er bilsalget også på rask vei oppover, i takt med at økonomiene styrker seg. Ifølge siste måling fra bransjeorganet Acea økte registreringen av nye biler med 4,6 prosent i april, skriver di.se.

Unntaket er Tyskland. Der falt antallet nyregistreringer med 3,6 prosent i april.

Totalt ble det registrert 1.129.829 biler i EU- og Efta-landene forrige måned.

I EU var det ifølge Politiken 563 biler per 1.000 innbyggere i 2012, mot 791 USA. I Norge var det 572 person- og varebiler per 1.000 innbyggere ved utgangen av 2013.

Ifølge en ny rapport fra Verdensbanken mister 1,3 millioner mennesker livet i trafikkulykker i verden hvert år, hvorav 90 prosent i utviklingsland. Legger man til alle som dør av forurensningen fra biler, stiger dødstallene til minst 1,5 milloner.

 

Les også: Oslo Ap vil forby bensin- og dieselbiler

 

Smogpanikk i Paris – kjøreforbud for annenhver bil  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.