– Fantastiske nyheter, sier miljøminister Tine Sundtoft (H) om gjennombruddet om skogbevaring i klimaforhandlingene.

Et av få konkrete resultater av halvannen ukes klimaforhandlinger i Bonn i Tyskland var enighet om flere vanskelige spørsmål knyttet til skogbevaring.

Dermed øker sannsynligheten for at tiltak mot ødeleggelse av regnskog tas med i den nye internasjonale klimaavtalen som etter planen skal vedtas senere i år.

– Dette er fantastiske nyheter. Et av Stortingets vedtatte hovedmål for Regjeringens klima- og skoginitiativ er at Norge skal bidra til at skogbevaring blir en del av en internasjonal klimaavtale. Nå er vi veldig nære å nå dette målet, sier Sundtoft.

Norge sentral

Skogvedtaket i Bonn dreier seg blant annet om hva slags informasjon skogland må oppgi om hvordan de ivaretar biologisk mangfold og urfolks rettigheter.

Norge var sentral i å utforme teksten og framforhandle kompromisset, ifølge Sundtoft.

Norges klima- og skogprosjekt, som finansierer tiltak i Brasil, Indonesia og flere andre regnskogland, er et av de mest omfattende internasjonale prosjektene for skogbevaring i verden så langt.

 

Les også: Overraskende enighet om skogbevaring på klimamøte

 
Norge går opp til klimaeksamen i Bonn  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.