Minst fem mennesker er omkommet i den verste flommen i Serbia og Bosnia på over hundre år.

Årsaken er ekstremt kraftig regn de siste dagene. Ifølge Serbias statsminister Aleksander Vucic falt det mer regn i løpet av én dag enn det vanligvis gjør på fire måneder.

– Dette er den verste flomkatastrofen noensinne. Ikke bare de siste hundre årene; dette har aldri tidligere skjedd i Serbias historie, sa Vucic torsdag.

En brannmann og fire andre personer har druknet i Serbia. Et av flomofrene skal ha mistet livet da han nektet å forlate hemmet sitt i Umcari, en forstad til hovedstaden Beograd.

Om lag 100.000 serbere har mistet strømmen, og over 3.000 er evakuert. Regjeringen har bedt EU, Slovenia og Russland om hjelp til å håndtere flommen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

I Bosnia har militærhelikoptre evakuert flere titall mennesker fra hustak hvor de hadde søkt tilflukt i den oversvømte byen Maglaj. Her har elva Bosna gått over sine bredder og dratt med seg en viktig bru.

En mann i den østlige delen av landet døde av hjerteinfarkt da han forsøkte å redde kyrne sine fra å drukne, ifølge lokale leger.

– Dette er det verste regnværet i Bosnia siden målingene begynte i 1894, sier meteorologen Zeljko Majstorovic.

Han regner med at regnet, som begynte tirsdag, vil fortsette fram til slutten av uka.

Les også: Mer flom og uvær i Storbritannia

 

Kloden fortsetter å varmes opp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.