De amerikanske nøkkelindeksene klatret og klatret onsdag, og stengte med den største oppgangen på en enkelt handelsdag siden 10. juni.

Dow Jones ble igjen dyttet over den magiske 10.000 poengsgrensen. Dow Jones var sist over denne grensen 28. juni, følge CNBC.

Finans i fokus
Finansaksjer gjorde det sterkt i dag. Et svært positivt resultatvarsel fra Street Bank smittet over på andre bankaksjer.

I tillegg ble aksjene positivt preget av at det ble gitt detaljer om stresstestene av de europeiske bankene. 91 europeiske banker skal testes, og resultatene kommer 23. juli.

Finansindeksen i S&P 500 steg over fire prosent i dag.

Tilbakesving etter storsalg
Mange benyttet seg av gode kjøpsmuligheter både tirsdag og onsdag, og sendte børsene kraftig opp.

- Markedene ble oversolgt på tekniske nivåer, og derfor ser vi et sving tilbake, sier Dave Rovelli, sjef for handel i de amerikanske markedene i Canaccord Adams, til CNN.Money.

Han mener at dette tilbakesvinget kan vare i noen dager, fordi det kommer lite økonomiske nyheter og fordi volumene er små.

Katalysator
Det er få nøkkeltall som kan gi markedet retning denne uken. Mange ser derfor til resultatsesongen, som åpner med aluminiumsselskapet Alcoa neste uke.

- Den neste skikkelige katalysatoren er inntjeningen. Markedet har priset inn bremsing og muligens en dobbel-dipp, og jeg tipper at markedet kan gå høyere dersom det leveres inntjening som er bedre enn ventet, paret med guiding som ikke er forferdelig, sier Phil Dow, direktør i RBC Wealth Management til Marketwatch.com .

Har tro på resultatene
Ifølge Bloomberg.com spekuleres det nå i at resultatsesongen vil avdekke god inntjeningsutvikling, og flere håper nå at dette kan gi støtte til aksjemarkedene. Globale aksjer er nå på sitt billigste i forhold til inntjening siden 2009.

State Street Bank steg ti prosent etter at selskapet før børsåpning onsdag sendte ut et positivt resultatvarsel for andre kvartal, langt over forventningene.. Investorer leste denne meldingen som et positivt forvarsel for resultatsesongen, melder Reuters.

- Mye av optimismen i dag henger sammen med State Streets positive guiding. Selv om dette ikke er et selskap som vil påvirkes av den finansielle reformen, er det et finansselskap og det hjelper sektoren, sier Jack Ablin, investeringssjef i Harris Private Bank til CNN.Money .

Abu Dhabi + BP?
BP-aksjen steg fire prosent etter at The Wall Street Journal skriver at BPs toppsjef Tony Hayward skal ha møtt kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan i Abu Dhabi for samtaler om at Abu Dhabi skal ta en 10 prosents andel i BP.

Les: - BP-topp i møter med Abu Dhabi-prins

Indeksene ved stengetid:

Les også: - Førsteprioritet å skape jobber

<b>- EU-lederne vil innføre bankskatt</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.