Opera er en av de få som har trosset børsen i høst. Massiv suksess for mobilnettleseren Opera Mini og en heftig vekst for mobilt bredbånd har gitt opptur for nettleserselskapet.

Selskapet leverer dermed sterke tall når de legger frem sitt resultat for tredje kvartal. Både på topp- og bunnlinje banker selskapet forventningene, på tross av skyhøye forventninger: Venter doblet Opera-resultat

Inntektene har økt med 53 prosent siden tredje kvartal ifjor (se tall i tabell nederst). Resultat før skatt endte på nesten 50 millioner kroner, men trekkes opp av en positiv valutaeffekt på 17,6 millioner kroner.

Selv om mye av fokuset rundt Opera ligger på mobilsiden om dagen, trekker desktop-inntektene kraftig opp. Veksten her er på 62 prosent etter lanseringen av Opera 9.5.

Mobiltelefoner med Opera Mobile ferdig installert var åtte millioner i tredje kvartal. Bare i løpet av tredje kvartal ble det signert avtaler for 52 ulike mobiltelefontyper, som skal leveres med Opera Mini installert.

Rundt 20 millioner bruker nå mobilnettleseren Opera Mini hver måned.

Opera forventer å kunne nyte godt av "mega-trenden" rundt at stadig flere bruker internett på ulike enheter.



*Inkluderer en positiv valutagevinst på 17,6 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.