De to viktigste bilnyhetene i år har blitt kollisjonstestet og begge de populære familiebilene oppnår høyeste karakter i fersk test fra Euro Ncap. Familiebilene Ford Mondeo og Volkswagen Passat er begge svært populære på det norske markedet og oppnår, som forventet, fem stjerner i testen.

- Nye Volkswagen Passat setter en ny standard for sikkerhet i Passat-klassen med alle sine innovasjoner, og det var forventet, men like fullt viktig, at vi fikk toppscore i testen til Euro NCAP. I Norge har forhåndssalget av nye Passat allerede startet og interessen for denne bilen er stor, sier Ulf Tore Hekneby, direktør for Volkswagen i Norge i en pressemelding.

Mondeo deltok i årets firmabiltest: Dette er årets firmabil

- Gjennom utstyr som antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse og oppblåsbare baksetebelter tilbyr vi sikkerhetsutstyr som gir en eksepsjonell høy grad av beskyttelse for både sjåfør, passasjerer og fotgjengere, sier markedsdirektør i Ford Norge Geir Haugaard.

Også Subaru Outback får fem stjerner i testen, med omtrent samme resultat som Passat som er på vei ut i markedet i disse dager. Outback kommer ikke til Norge før tidlig neste år.

- Kravene for å få Euro NCAP's fem stjerner blir stadig strengere, og biler som gis toppkarakteren må kombinere fremragende beskyttelse av dem som sitter i bilen med avanserte teknologier for sjåførassistanse, sier Michiel van Ratingen, Euro NCAP’s generalsekretær.

Euro Ncap har for første gang testet en Porsche, og det er selvsagt den minste suven som ble kræsjet, til et hederlig resultat og fem stjerner.

Les test av Porsche Macan: Porsche revitaliserer S-en i suv

Bilen som gjorde det best i denne omgangen var Land Rover Discovery Sport som også kommer til neste år. Bilen overtar etter Land Rover Freelander, som den billigste og mest folkelige modellen fra Land Rover.

To andre suver ble også testet til veldig bra resultater. Lexus' første kompaktsuv NX oppnådde selvsagt fem stjerner, og det gjorde også den større suven Kia Sorento.

Les test av Lexus NX: Djevelen ligger i detaljene

Da gikk det hakket dårligere med fire småbiler i testen. Mercedes-eide Smart ble testet i både mini-versjon og firedørs utgave, begge fikk fire stjerner. Det samme oppnådde kommende generasjon Opel Corsa og den nye versjonen av Mini Cooper.

Les test av Mini: Anglogermansk triumf

Dårligst ut kom Renaults billigmerke Dacia og modellen Logan som kun fikk tre stjerner. Denne modellen selges ikke i Norge på nåværende tidspunkt.

 

 

Les fra forrige resultatrunde av kollisjonstester: Nå har de kræsjtestet Tesla (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.