Prisene på oljekontrakter stiger mandag morgen for tredje dag på rad.

Noe av bakgrunnen for oppgangen er spekulasjoner om at amerikanske kongressmedlemmers skepsis overfor en atomavtale med Iran vil forsinke en gjenopptagelse av oljeeksporten fra landet, skriver Bloomberg News.

USAs president Barack Obama sender tre regjeringsmedlemmer for å orientere kongressmedlemmer, idet en komite i Senatet gjør seg klar for behandling av et lovforslag som gir Kongressen 60 dager til å vurdere en endelig avtale med Iran.

Færre rigger

Samtidig viser tall fra Baker Hughes at antall aktive oljerigger i USA er redusert til det laveste siden desember 2010.

- Det er en viss tvil når det gjelder forhandlingene med Iran. Samtidig som oppbyggingen av amerikanske oljelagre er en stor bekymring, er markedet oppmerksom på at det er en god sjanse for at vi vil få se produksjonskutt, sier Ric Spooner, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Lik prisforskjell

Prisdifferansen mellom kontrakter i Brent og WTI er fra fredag morgen til mandag morgen omtrent uendret, slik at Brent-premien mandag morgen er på 6,06 dollar pr fat.

WTI 1. posisjon, som er maikontrakten, ligger på 51,83 dollar pr fat mandag morgen, opp 19 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 85 cent til 51,64 dollar pr fat.

Da Oslo Børs stengte fredag, lå WTI-prisen på om lag 51,36 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er maikontrakten, noteres til 57,89 dollar pr fat mandag morgen, opp 2 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,30 dollar til 57,87 dollar pr fat.

Prisen lå på om lag 57,66 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs fredag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 57,84 dollar pr fat, 12 cent ned fra fredag, da prisen steg med 1,22 dollar til 57,96 dollar pr fat.

Les også: Ny kuttrunde i Statoil dnPlus

USA i dag: Tror bunnen er nær (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.