- Det de eventuelt sier om India er det viktigste, svarer Ole Petter Kjerkreit uten betenkningstid, på spørsmål om hva som er viktigst når Telenor legger frem tall for fjerde kvartal i morgen. Kjerkreit er analytiker i SEB Enskilda.

Siden avtalen om ekspansjon til India ble kjent i høst har det meste dreid seg om dette for Telenor. Aksjen fikk grundig juling, og alt nytt fra India har gjerne blitt møtt med nye kursfall.

Les også: Tror Baksaas leverer

Spenning knyttet til master
Telenors satsing er avhengig av at de får på plass en avtale om leie av master som mobilutstyret kan henges i. Nyheter som tyder på at dette går i orden har derfor også gjort det mer sannsynlig at prosjektet blir gjennomført.

- Signalene tyder på at de vil gjennomføre investeringen tross protester fra aksjonærene, men det er en en viss usikkerhet om når tårnavtalen blir signert, sier Kjerkreit.

Det kan bli klart svært fort.

- Jeg blir ikke forbauset hvis de i morgen sier de har signert en tårnavtale og nå er klare til å gå videre, sier han.

Kutter
India-satsingen ventes å belaste Telenors kontantstrøm med 13 milliarder kroner i 2009, ifølge konsensus av analytikernes estimater. Både Kjerkreit og Maaø forventer at Telenor vil ta grep for å bedre kontantstrømmen.

- Det vil være positivt hvis de er aggressive på innsp#229ssiden og legger frem målsetning om betydelige investeringskutt i forhold til gjeldende guidance og kontantstrømgenerering, sier Frank Maaø, analytiker i DnB Nor.

Om dette kan bidra til kursoppgang eller nedgang avhenger av graden, for markedet forventer allerede kutt.

Viktig guiding
Maaø mener hva selskapet sier denne gang betyr mer enn vanlig , for i fjerde kvartal kommer guidingen for hele det neste året – og situasjonen er spesiell.

- Det knytter seg større spenning til guidingen enn i et vanlig kvartal og større enn et vanlig fjerdekvartal, det også mer relevant enn vanlig å lytte til hvordan selskapet sier de velger å tilpasse seg.

Kjerkreit tror også det kommer kutt.

- Jeg forventer at de guider på lavere investeringer enn for tre måneder siden, men at de ikke gir særlig guiding på inntekt og ebitda-margin. De vil muligens gi signaler om investering og kontantstrøm, tror Kjerkreit.

- Hvordan påvirker krisen i verdensøkonomien Telenor?

- Flere av landene de opererer i, er hardt rammet, men valutaendringer slår vel så hardt ut og er viktigere faktor for resultatene enn effekten av svekket makroøkonomi på det operasjonelle, sier Kjerkreit.

Dagens it rapporterer løpende om fra Telenors kvartalsrapport i morgen. Følg med fra klokken 07:00!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.